Over

OVER

Dru Yoga

Machteld Van Impe

Als fysicus tracht ik al bijna 20 jaar jongeren wegwijs te maken in de wondere wereld van onze kosmos. Mijn eerste passie. Mijn interesse in de kosmos reikt nog verder dan de prachtige en onuitputtelijke wereld van de fysica. Ongeveer even lang geleden ontdekte ik yoga. Wat oorspronkelijk startte met een wekelijkse yogales om te ontspannen en te bewegen groeide uit tot een tweede passie. En ik besloot me in yoga te gaan verdiepen door de opleiding tot yogadocent te volgen. Als verrijking voor mezelf. En zoals dat gaat: iets waar het hart van overloopt, dat hou je niet voor jezelf. En dus deel ik, naast mijn passie voor fysica ook graag mijn yogakennis en -passie. Voor mij gaan die twee hand in hand.

Yoga hielp (en helpt) me om vanuit mijn hoofd in mijn lichaam te komen. Het is het rustpunt waarin ik mijn innerlijke kracht voel, de ruimte waarin mijn hart zich opent en zich verbonden voelt.

Ik help mensen graag om vanuit zachtheid ruimte te maken en in hun ware kracht te gaan staan. Het stimuleert me om te blijven bijscholen in yoga en me bovendien te verdiepen in meditatie en Ayurveda.

Ik ontmoet je graag op de mat.

Als je met yoga begint ben je misschien vooral geïnteresseerd in het tot rust komen of het soepel maken van het lichaam. Maar als je regelmatig oefent, merk je ook al snel subtiele veranderingen in je adem en in de manier waarop je in het leven staat. Er is inmiddels al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit blijkt hoe yoga een bijdrage levert aan het algeheel welzijn.

 

Dru Yoga wordt gekenmerkt door rustige, zachte en vloeiende bewegingen. De focus ligt op bewegen met volledige aandacht voor wat er op lichamelijk en mentaal vlak gebeurt. Zo gaan we zoek naar die stille plek in onszelf waar we in verbinding staan met onze innerlijke kracht. Hoe meer je in contact komt met dat punt, des te meer rust, vitaliteit en zelfvertrouwen je ervaart.

 

Deze yogavorm is geschikt voor ieder lichaam. Bij yoga komt het erop aan te luisteren naar jouw lichaam. Je oefent dus binnen de grenzen van jouw mogelijkheden, op dat moment.

Lesopbouw

Als je de zaal binnenkomt, word je uitgenodigd om je yogamat alvast uit te rollen en te gaan zitten of liggen. Aankomen: het thuiskomen bij jezelf en het loslaten van de dag begint daar.

 

De lessen starten met een activatie om ons lichaam voor te bereiden op wat volgt.

 

We werken met sequenties (dit zijn vloeiende reeksen van yogahoudingen) die gericht zijn op het losmaken van energieblokkades zowel op fysiek als op emotioneel en mentaal vlak. Correct uitgevoerd, zorgen ze er zo voor dat de energie opnieuw vrij kan stromen …. Iedere reeks heeft een specifiek doel en effect.

 

Ook bepaalde asana’s, Sanskriet voor lichaamshoudingen, dragen bij tot een doorstroomd, soepel en gezond lichaam.

 

Eindigen doen we met een geleide diepe ontspanning. Ze zorgt ervoor dat de energie, die vrijgemaakt werd tijdens de les, zich opnieuw op de juiste manier kan verankeren.

 

We besteden tijdens de lessen bijzondere aandacht aan de wervelkolom. Een gezonde, flexibele wervelkolom betekent nl. een gezond lichaam en een flexibele geest. Het begrip kernstabiliteit, het aanspannen van de centrale houdingsspieren, is een ander belangrijk aandachtspunt. Naast de sequenties en asana’s, helpen ook de vele ademhalingstechnieken (pranayama) je om op adem te komen. Handgebaren (mudra’s), positieve affirmaties en heldere visualisaties zetten dit alles kracht bij.

 

Om al deze aspecten ten volle te kunnen beleven, bouwen we alles stelselmatig op en werken we in lessenreeksen.

Copyright © All Rights Reserved

Bovenkassei 12A,

9506 Geraardsbergen